top of page

FINAL K eshte nje product me permbajtje te larte kaliumi dhe perdorimi i tij keshillohet te behet me sperkatje gjethore ose nepermjet sistemit te vaditjes me qellim qe te perballojme mungesen e kaliumit dhe te ndihmojme pjekjen e kokrave  ne kulturat njevjecare dhe pemet frutore.

Sprkatjet gjethore sidomos ne fazen e rritjes se kokrave ndihmojne ne permiresimin e peshes dhe cilesise se kokrave. Faktori kelatik EDTA qe permban FINAL K siguron furnizimin e vazhdueshem te lendeve ushqyese tek bimet. Produkti ndihmon gjithashtu ne ngjyrosjen me te mire te kokrave si dhe ne sintezen dhe grumbullimin e amidonit ne organet e bimeve.

Azoti qe permban FINAL K thithet direkt nga bimet duke ndihmuar zhvillimin e tyre ne periudhat qe bimet  harxhojne shume energji.

 

SINTEZA

OKSID KALIUMI TOTAL 31% p/p (47,5% p/v) 

AZOT  UREIK 3% p/p

EDTA 1% p/p  (1,5% p/v)

 

FORMA: Leng i verdhe.

 

KARAKTERISTIKAT:

a) Faktori kelatik :                EDTA.

b)Pesha specifike:               1,5-1,53 gr/liter

c) PH :                                  Alkalik.

 

DOZAT DHE MENYRA E PERDOTIMIT

PERDORIMI NGA TOKA 

AGRUME, PEME FRUTORE, ULLI

 Bejme 3-5 trajtime duke perdorur 50-60 ml per bime ne cdo trajtim, duke filluar nga momenti i lidhjes se kokrave deri ne zhvillimin e plote te tyre.

 

PERIME

Bejme 2-3 trajtime duke perdorur 1,5-2 litra/dynym ne cdo trajtim, ne fazen e rritjes maksimale te kokrave.

SPERKATJE GJETHORE

DOZA E PERGJITHSHME PER CDO SPERKATJE :150-200 ml/100 litra uje

Bejme 2-3 sperkatje duke i dhene rendesi fazes se rritjes maksimale te kokrave.

 

PERZIERJA

FINAL K perzihet me shumicen e plehrave dhe pesticideve pervec atyre me reaksion acid.Keshillohet te behet nje prove e vogel para perdorimit.

 

AMBALLAZHI :  1 liter  dhe 5 litra 

 

                                        PRODHUES: TRADECORP SA SPANJE

Produkte speciale per ushqimin e bimeve

FINAL K

FINAL K
bottom of page