top of page

LOWER - 7 neutralizon lidhjet bicarbonike te ujit te vaditjes dhe ul Ph –shin duke shtuar thithjen e elementeve ushqyes dhe duke permiresuar rezultatet e pleherimit.

  Permireson gjithashtu strukturen e tokes duke larguar Natriumin nga shtresat siperfaqesore  duke ulur percjellshmerine elektrike dhe duke ndihmuar ne zhvillimin e rrenjeve.

 

LOWER - 7 keshillohet te perdoret ne cdo vaditje.

PERBERJA

Azot (N) 15 % (225 gr/liter) 

Squfur (SO3) 40% (600 gr/liter)

 

Dozat dhe menyra e perdorimit

Zbatim i pergjithshem : 35 – 150 cm3 / 1m3 uje vaditjeje.  Doza e sakte varet absolutisht nga Ph –shi i ujit qe perdorim per vaditje.  Sa me alkalik eshte Ph –shi i ujit, aq shtohet doza e LOWER - 7.

Kur Ph –shi eshte 7, doza e rekomanduar eshte 30-40 cm3 / 1 m3 uje. Per ujra shume te forta doza e rekomanduar eshte 150 cm3 / 1 m3 uje. Ne raste te rralla doza shkon mbi 150 cm3  /1 m3 uje.

Persa i perket ndjeshmerise se bimeve te kultivuara, speci eshte me i ndjeshem, pas vjen trangulli dhe domatja, ndersa kungulli eshte me pak i ndjeshem.

Do marrim parasysh nje tabele ku paraqiten dozat e perdorimit ne nderlidhje me percjellshmerine elektrike te ujit qe perdorim.

Doza e sakte varet nga lloji i kultures. 

Produkte speciale per ushqimin e bimeve

LOWER - 7

Lower 7

Korrigjues acid i ujit dhe i tokes

PERBERJA

Lower-7 nuk duhet perzier ne te njejten ene me medikamente ushqyes ose pesticide nqs nuk eshte tretur ne analogjine e duhur.Mos perzieni lower-7 me plehra amoniakale(monofosfat amoni,sulfat amoni,nitrat amoni),nitrat kalciumi etj,si dhe produkte qe permbajne klor.

KUJDES: edhe pse lower-7 nuk eshte i rezikshem duhet te kemi kujdes ne perdorim ashtu si ndodh me te gjitha kimikatet. Rruani lower-7 ne vende te thata larg plehrave amoniakale ne temperatura normale (jo ekstreme). Eshte i rrezikshem ne rast se pihet ose thithet se shkakton djegje ne rruget e frymemarjes.Rruajeni larg femijeve,ushqimeve,pijeve ,ushqimeve te blektorise etj.

Ne rast kontakti me lekuren lahuni me uje te bollshem.

 

                          PRODHUES TRADECORP SA SPANJE
bottom of page