top of page

Produkte speciale per ushqimin e bimeve

PLEHERIMI I PATATES

PLEHERIMI I PATATES

Patatja preferon toka te lehta, te pasura ne lende ushqyese dhe ne lende organike, me Ph 5-6.

Nevojat ne lende ushqyese per nje rendiment 5 tone/dynym jane:

Azot (N) - 25 kg, Fosfor (P2O5) – 4 kg, Potas(K2O) - 27 kg, Kalcium(CaO) - 1 kg, Magnez(MgO) - 2 kg dhe disa gram Zn,Fe, Mn, Cu, & B.

 


PLEHERIMI BAZE

Hedhim Fertiblue 12-12-17 + 2 MgO +TE, 70 kg/dynym, para mbjelljes.

 

PLEHERIMI PLOTESUES

Menjehere pas mbjelljes hedhim HUMISTAR 4 litra/dynym ne te gjithe siperfaqen me vaditje.

Ne momentin e mbathjes se bimeve perdorim POLYPLANT 24-8-24 + TE, 5-6 kg/dynym duke bere 3 nderhyrje cdo 7 dite.

HUMICAL,  2 litra/dynym cdo 15 dite.

POLYPLANT 24-8-24 + TE 5-6 kg/dynym duke bere 2 nderhyrje te tjerra.

Vazhdojme me POLYPLANT 16-8-24 + 4 MgO, 5-6 kg/dynym duke bere 3 nderhyrje te tjerra, cdo 7 dite.

Vazhdojme me HAIFA DUO 14-0-28 + 10 CaO, me 7-10 kg/dynym duke bere 3 nderhyrje cdo 7-10 dite.
 

PLEHERIMI GJETHOR

Kur bimet kane arritur madhesine 10-15 cm, sperkasim me Ruter AA, me 400 ml/100 litra uje, duke bere 2 nderhyrje cdo 15 dite.

10 dite me pas sperkasim me PHOSTRADE Mg 300-400 ml/100 litra uje.

10 dite me pas sperkasim me TRAFOS Mg-B-Mn-Fe 300-400 ml/ 100 litra uje.

PHOSTRADE Mg  300-400 ml/ 100 litra uje, 2 ndehyrje cdo 15 dite.

TRAFOS Mg-B-Mn-Fe 300-400 ml/ 100 litra uje.

Ne fazen e rritjes se tubereve sperkasim me  Aminobor Ca, 400-500 ml/ 100  litra uje 2 here cdo 15 dite.

20 dite para vjeljes sperkasim me FINAL K , 300-400 ml/ 100 litra uje.

bottom of page