top of page

Produkte speciale per ushqimin e bimeve

PLEHERIMI I QEPES

PLEHERIMI I QEPES

Qepa preferon toka te lehta, te pasura ne lende ushqyese dhe ne lende organike, me Ph 6-7.

Nevojat ne lende ushqyese per nje rendiment 8 tone/dynym jane:

Azot (N) - 15 kg, Fosfor (P2O5) – 10 kg, Potas(K2O) - 20 kg, Kalcium(CaO) - 10 kg, Magnez(MgO)  - 5 kg dhe disa gram Zn,Fe, Mn, Cu, & B.

 


PLEHERIMI BAZE

Hedhim Fertiblue 12-12-17 + 2 MgO +TE, 70 kg/dynym, para mbjelljes.

 

PLEHERIMI PLOTESUES

Kur bima ka krijuar 5-6 gjethe hedhim HUMISTAR, 2 litra/dytnym ne te gjithe siperfaqen me vaditje.

Vazhdojme me POLYPLANT 24-8-24 + TE, me 5-6 kg/dynym duke bere 3 nderhyrje cdo 10 dite.

Me fillimin e rritjes se kokrave (bulbave) perdorim POLYPLANT 16-8-24 + 4 MgO, 5-6 kg/dynym duke bere 2-3 nderhyrje te tjerra.

HUMISTAR, 2 litra/dytnym ne te gjithe siperfaqen me vaditje

Vazhdojme HAIFA DUO 14-0-28 + 10 CaO, me 7-10 kg/dynym duke bere 3 nderhyrje cdo 7-10 dite.

Kur qepa ka arritur 2/3 e madhesise, ndalojme plotesisht pleherimin Azotik dhe perdorim vetem Haifa Sop ( 0-0-50), 2-3 duar me 5-6 kg/dynym.
 

PLEHERIMI GJETHOR

Nga faza e 5 gjetheve sperkasim me Ruter AA, me 400 ml/100 litra uje, duke bere 2 nderhyrje cdo 15 dite.

10 dite me pas sperkasim me TRAFOS Mg-B-Mn-Fe 300-400 ml/ 100 litra uje.

PHOSTRADE Mg  300-400 ml/ 100 litra uje, 2 ndehyrje cdo 15 dite.

TRAFOS Mg-B-Mn-Fe 300-400 ml/ 100 litra uje.

Ne fazen e rritjes se bulbave sperkasim me  Aminobor Ca, 400-500 ml/ 100  litra uje 2 here cdo 15 dite.

20 dite para vjeljes sperkasim me FINAL K, 300-400 ml/ 100 litra uje.

bottom of page